– Ta noen vingeslag for klimaet

WWF oppfordrer store og små til å lage snøengler og sende et klimabudskap, under mottoet #englertrengersnø. Blir du med?

– Nesten alle bryr seg om hvilket klima dagens barn skal leve med hele livet. Nå håper vi flest mulig benytter sjansen til å si fra om hva de mener på en leken måte, sier WWFs generalsekretær Nina Jensen.

Lag en snøengel
WWF sender nå en oppfordring til alle som har snø i nærheten, eller som skal reise til et sted med snø i løpet av de nærmeste ukene: Legg deg i snøen, sving med armer og bein og lag en snøengel. Ta et bilde av den, eller lag en filmsnutt. Si hva du mener om at klimaet forandrer seg. Del bilde og budskap med andre, på Facebook, Twitter, Instagram eller hva det måtte være.

– Vi håper folk er klare for å ta noen vingeslag for klimaet. Og har du ikke snø i nærheten må du gjerne bruke fantasien, sier Nina Jensen.

#englertrengersnø
Mottoet for oppfordringen er #englertrengersnø.

– Klimaendringene kommer til å påvirke livene til mennesker, dyr og planter fra nå av og i mange, mange år framover. De som er er barn nå, kommer til å merke mye mer til klimaendringene enn de som er voksne. Det er virkelig ikke rettferdig. Noe av det første vi merker når klimaet forandrer seg, er at det blir mindre snø mange steder. Dermed blir det vanskeligere for barn i alle aldre å gå på ski, ake, bygge snøslott, ha snøballkrig eller herje vilt omkring i snøhaugen. Eller lage snøengler. Engler trenger snø – og det kan man gjerne tolke som et symbol: Dagens barn trenger at dagens voksne skjerper klimainnsatsen kraftig, sier Nina Jensen.

Slik gjør du det:

1. Lag en snøengel.

2. Ta et bilde eller lag en filmsnutt.

3. Skriv eller fortell hva du eller snøengelen din har lyst til å si.

4. Del med andre på Facebook, Twitter, Instagram eller hvor du vil.

5. Husk hashtag: #englertrengersnø

#ENGLERTRENGERSNØ_2