for a living planet

site

Earth Hour 2011
Hovedsamarbeids- partner

ikea

Partnere

Klimaløftet

Framtidens byer

Enova

Støttespillere

Starcom

Anorak

MTGSpotify

Plot

Mobiento

ICEBAR

Grønn Hverdag

Canon

Coca Cola

Allkopi

ClearChannel

Fennek

Gode hjelpere

KS

Earth Hour – mer enn en time

Lørdag 26. mars kl. 20.30 skal byer, kommuner, bedrifter, organisasjoner og enkeltmennesker over hele verden slukke lyset i ĂŠn time for klimaet. Earth Hour er en verdensomspennende symbolsk markering. Alle med tilgang til en lysbryter har sjansen til ĂĽ bidra. Kampanjen er et globalt og visuelt uttrykk for folks vilje og evne til ĂĽ stĂĽ sammen mot klimaendringene. Vis at du vil vĂŚre en del av løsningen: Slukk lyset for klima og natur – og gjør mer.

WWF er global arrangør, med et mylder av samarbeidspartnere verden rundt. Earthhour.org er den offisielle internasjonale portalen til Earth Hour.

Mer enn en time

Earth Hour er noe mer enn en time i mørket. Det er verdens største kollektive meningsytring. Den enorme deltakelsen viser at hele verden stür sammen mot klimaendringer. Men Earth Hour i seg selv für ikke klimautslippene ned. Den jobben mü gjøres alle de andre dagene i üret, av oljedirektører og statsministre, vindmølleprodusenter og skogbrukere, syklister, fagforeningsfolk, lÌrere, elever, fløytespillere, journalister og kommunale planleggere. Og deg og meg.

Det internasjonale slagordet for Earth Hour 2011 er ”This Earth Hour, go beyond the hour”. MĂĽlet er at du og jeg skal ta med oss energien og engasjementet fra tidenes største klimakampanje og gjøre mer for klimaet ogsĂĽ de andre dagene i ĂĽret. Earth Hour gir oss alle en anledning til ĂĽ gjøre mer, lĂŚre mer, – og kreve mer. Følg linkene under og finn massevis av tips om hvordan du kan bidra!

Er du klar for en innsats?

  • Gjør mer: Bli en Earth Hour-aktivist; enkle tips om hva du kan gjøre for klimaet; spar energi hjemme eller spre Earth Hour-budskapet!
  • LĂŚr mer: Prøv vĂĽre quizer; besøk WWFs klimaskole; last ned undervisningsmateriell eller omvend en klimaskeptiker!
  • Del mer: Del pĂĽ Facebook; del pĂĽ Twitter eller inviter venner til ĂĽ delta!
  • Krev mer: Gjør noe viktig før du slukker lyset. Støtt kravet om en norsk klimalov!

Earth Hour-historien

  • 2010: Internasjonalt deltok rekordmange land og byer; henholdsvis 128 og 4616. Kjente ikonbygg over hele verden slukket lyset for klimaet. Blant dem som gikk i svart var Operaen i Sydney, Kristus-statuen i Rio, Sfinksen og pyramidene i Giza, Big Ben i London, EiffeltĂĽrnet i Paris, Brandenburger Tor i Berlin, Table Mountain i Cape Town, Burj al Arab i Dubai, Empire State Building i New York og Golden Gate Bridge i San Francisco. OgsĂĽ i Norge var deltakerlisten betydelig lengre enn ĂĽret før: I 2010 deltok 162 kommuner, mot 107 i 2009.
  • 2009: Earth Hour ble verdens suverent største klimakampanje. Bortimot en milliard mennesker var med. PĂĽ deltakerlisten: 88 land og 4000 byer. Her i landet ble Earth Hour arrangert for første gang i 2009. Rundt to millioner nordmenn deltok! Over hele verden slukket kjente ikonbygg lyset, blant dem for eksempel pyramidene i Giza, Frelserstatuen i Rio og Fugleredet i Beijing.
  • 2008: Earth Hour ble en global bevegelse. 50 millioner mennesker i 35 land deltok.
  • 2007: Earth Hour ble født i Sydney, Australia. To millioner deltakere

Kontakt Earth Hour-teamet i Norge:

Kampanjeleder:
Ina Toften
E-post: itoften@wwf.no
Mob.: 934 12 655

Mediehenvendelser:
Jon Bjartnes
E-post: jbjartnes@wwf.no
Mob.: 928 98 399

Markeds-/bedriftshenvendelser:
Marianne Lodgaard
E-post: mlodgaard@wwf.no
Mob.: 915 78 999

Webredaktør:
Katharina Heide Paus
E-post: kpaus@wwf.no
Mob.: 922 21 539