for a living planet

site

Earth Hour 2010

Earth Hour 2012

Earth Hour 2012 arrangeres 31. mars kl 20.30-21.30.

Hvor enn du er i verden, hold av datoen og følg med på hva som skjer på earthhour.no eller earthhour.org.

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Earth Hour 2010 – Takk!

Årets Earth Hour ble en gigantisk suksess. Over hele verden viste folk sitt engasjement for klimaet og slukket lyset en symbolsk time. I Norge gikk strømforbruket ned denne timen med 250 millioner watt, hvilket tilsvarer 6 millioner lyspærer.

I en undersøkelse gjennomført av Norstat i Norge svarte 46 % prosent at de deltok i Earth Hour i år. Det er 1, 8 millioner nordmenn over 15 år! 85 % av alle nordmenn har kjennskap til Earth Hour, mens det samme gjelder for hele 96 % av de under 30 år.

Klimaengasjementet lever
– Alle pessimister som trodde folk har sluttet å bry seg om klima må tenke om igjen. Noen har døpt Earth Hour ”folkets klimatoppmøte”. Det ser ut til å være en presis beskrivelse – og dessuten en hedersbetegnelse vi tillater oss å være stolte av, sa Rasmus Hansson, generalsekretær i WWF-Norge.

At klimaengasjementet i høyeste grad er levende i befolkningen, kan Norstats undersøkelse bekrefte. Hele 56 % av Norges befolkning over 15 år svarer at de er bekymret for klimaet. Dessuten er nesten 50 % av Norges befolkning enige i at ”Earth Hour har vist at folk over hele verden står sammen mot klimaendringer” og at ”Earth Hour har fremmet klimasaken”.

I Norge var deltakerlisten betydelig lengre enn i fjor: I år deltok 162 kommuner, mot 107 i fjor. Det var også langt flere bedrifter, organisasjoner og skoler med i år. I Oslo slukket blant andre Slottet, Rådhuset, Oslo Plaza, Holmekollen Hoppbakke og Operaen lyset. Det samme gjorde Nidarosdomen og Lerkendal i Trondheim, Bergenshus festning og Gamlehaugen, Tinghuset og Rådhuskvartalet i Tromsø, samt en lang rekke hoteller, bygg o g festninger landet rundt. Flere steder ble også gatelysene slukket, slik at innbyggerne kunne oppleve en stemningsfull time med levende lys og stjernehimmel.

Da verden slukket lyset

Internasjonalt deltok 128 land og 4616 byer. Kjente ikonbygg over hele verden slukket lyset for klimaet. Blant dem som gikk i svart var Operaen i Sydney, Kristus-statuen i Rio, Sfinksen og pyramidene i Giza, Big Ben i London, Eiffeltårnet i Paris, Brandenburger Tor i Berlin, Table Mountain i Cape Town, Burj al Arab i Dubai, Empire State Building i New York og Golden Gate Bridge i San Francisco.

Den lille øystaten Tuvalu i Stillehavet, midt mellom Hawaii og Australia, kuttet likegodt all strøm under Earth Hour. De oppfordret samtidig sine i underkant av 10.000 innbyggere til å la biler og motorsykler stå, slik at øya kunne være karbonnøytral under Earth Hour. Øyas høyeste punkt ligger 5 m.o.h. En stiging i havnivå som følge av global oppvarming ville være katastrofal.

Posted in Earth Hour-teamet | Tagged | Leave a comment

Earth Hour fra A til Å

Byer, bygg, bygder & bedrifter over hele kloden slukker lyset for klimaet under Earth Hour. Her er smakebiter fra A til Å:

Alta, Akropolis og Annes hage slukker lyset

Bermuda, Bamble og Bellona slukker lyset

Chile, Choice-hotellene og Café Kaos slukker lyset

Read More »

Posted in Uncategorized | 2 Comments

Earth Hour er i gang – dette skjer i Norge og verden

Tidenes største klimakampanje Earth Hour ruller nå over verden. Chatham island øst for New Zealand var første sted som ble mørklagt. Kampanjens fødeby Sydney i Australia har unnagjort sin Earth Hour, det samme har megabyene i øst-Asia. Nå ruller kampanjen vestover, og om noen timer står Europa for tur.

160 kommuner, 300 bedrifter og en rekke ikonbygg i Norge slukker lyset. Dessuten blir det konserter, lysfest, mørklagt NM-bankett, økologisk middag i skjæret av blafrende stearinlys – og mørklagt spa. For å nevne noe. Les videre og se listen! Read More »

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Earth Hour på Egertorget

Frivillige foran Earth Hours stand på Egertorget, Karl Johan

Frivillige foran Earth Hours stand på Egertorget, Karl Johan

I dag har WWF, med et team av flinke og engasjerte frivillige, hatt stand på Egertorget på Karl Johan i Oslo. Det ble delt ut Earth Hour-buttons og muffins, til glede for store og små.

Posted in Earth Hour-teamet, Hendelser i Norge | Leave a comment

Earth Hour er en jenteting

Flest kvinner engasjerer seg for Earth Hour – og for klimaet generelt. De fleste som deltok under Earth Hour i fjor var kvinner. Spørreundersøkelser viser at kvinner generelt er mer opptatt av miljø enn hva menn er.

Erfaringen bekrefter statistikken: Da WWF ba om frivillige til Earth Hour, var det bare jenter som stilte opp. Også et flertall av kjendisambassadørene i årets kampanje er jenter, som Tone Damlie Aaberge og Jenny Skavlan og håndballesset Marit Malm Frafjord.

Earth Hours Facebook-event går debatten høyt. Her er kjønnsforskjellene så store at man ikke trenger noen Harald Eia for å peke på dem.

Les mer i Dagbladet

Posted in Uncategorized | 2 Comments

おおっ東京タワーは消えているわ!レインボーブリッジは消さないんだね。。。

Hvilket betyr: Mørkt i Tokyo!

Earth Hour ruller nå over verden. Chatham island øst for New Zealand var første sted som ble mørklagt. Kampanjens fødeby Sydney i Australia har unnagjort sin Earth Hor for denne gang, og nå står de asiatiske megabyene for tur.

Earth Hour når Norge klokka 20.30 i kveld. Mer enn 160 kommuner og rundt 350 bedrifter er påmeldt til kampanjen her i landet – langt høyere tall enn i fjor.


Posted in Uncategorized | Leave a comment

Se kurvene som viser at Earth Hour lager miljøengasjement

Gjett hva som har skjedd med søkeordene Earth Hour, klima og enøk på søkemotoren Kvasir de siste dagene!

Se kurvene som viser at Earth Hour lager miljøengasjement.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Norsk ungdom stiller klimakrav til næringslivet

Ungdom på Nettby krever at næringslivet tar klimaansvar. En fersk undersøkelse viser at syv av ti ungdommer mener at miljø- og samfunnsansvar er avgjørende for hvor de handler og for fremtidig valg av arbeidsplass.

Som WWFs hovedsamarbeidspartner under Earth Hour i Norge, har IKEA gjennomført en undersøkelse blant over 1100 medlemmer på Nettby, som er Norges største nettsamfunn for ungdom. Og ungdommen er klar i sin tale. Syv av ti mellom 15 og 30 år sier at miljø- og samfunnsansvar er av vesentlig betydning – både når de skal velge hvor de handler og i valg av fremtidig arbeidsplass. Read More »

Posted in Uncategorized | 1 Comment

Nesten alle partier støtter Earth Hour

Den tverrpolitiske oppslutningen om Earth Hour er stor, men ikke fullstendig. Alle politiske partier utenom FrP støtter kampanjen. Blant ungdomspartiene får Earth Hour-skeptikerne i FpU selskap av Rød Ungdom og Sosialistisk Ungdom.

Til tross for FrPs skepsis er en lang rekke FrP-styrte kommuner med på kampanjen.

Read More »

Posted in Uncategorized | Leave a comment