WWF-bloggen VÅR VERDEN  
© WWF / Troy Fleece

Fang naturen på film

Share this page
 

Nordens største naturfotokonkurranse er i gang, og alle kan delta! Magasinet Natur & Foto arrangerer nordisk mesterskap i naturfoto i år for femte gang.

Frem til 2. januar kan du sende inn dine beste naturbilder. Les mer om konkurransen og reglene her.

Truet natur
WWF-Norge er med og sponser premien i kategorien «Truet nordisk natur». Dette kan være bilder av truede arter som er ført opp på rødlista, eller bilder som dokumenterer trusler mot det biologiske mangfoldet på en god visuell måte. Disse truslene kan være utbygging, forurensning, faunakriminalitet og lignende.

Det skal kåres vinnere i følgende sjangre:

 • Årets nordiske fuglebilde
 • Årets nordiske pattedyrbilde
 • Årets nordiske landskapsbilde
 • Årets nordiske nærbilde
 • Årets nordiske turbilde
 • Årets nordiske kreative bilde
 • Truet natur
 • Fotoreisen
 • Årets nordiske naturfotograf, fotografen med det beste bildet av kategorivinnerne utenom fotoreisen
 • Årets unge nordiske naturfotograf.

Her er noen av fjorårets vinnerbilder:

Årets nordiske naturfotograf 2014:

Dette bildet, Døden fra oven, er tatt av Audun Rikardsen. Det vant 1. premien i fjorårets konkurranse. Dette bildet, “Døden fra oven”, er tatt av Audun Rikardsen. Det vant 1. premien i fjorårets konkurranse. © Audun Rikardsen

Truet natur 2014:

Dette bildet, som heter "Hostile environment", er tatt av Ola Arnfinn Loe. Det vant 1. plass i kategorien truet nordisk natur. Dette bildet, som heter “Hostile environment”, er tatt av Ola Arnfinn Loe. Det vant 1. plass i kategorien truet nordisk natur. © Ola Arnfinn Loe

Årets nordiske landskapsbilde 2014:

Audun Rikardsen vant også førsteplassen i kategorien Årets nordiske landskapsbilde, med dette spennende fotografiet. © Audun RikardsenAudun Rikardsen vant også førsteplassen i kategorien Årets nordiske landskapsbilde, med dette spennende fotografiet.
© Audun Rikardsen

Årets nordiske kreative bilde 2014:

1. plassen for Årets kreative naturbilde gikk til Gunnar Aus med bildet "Sidensvansar blir fladdermöss" © Gunnar Aus1. plassen for Årets kreative naturbilde gikk til Gunnar Aus med bildet “Sidensvansar blir fladdermöss”
© Gunnar Aus

Fotoreisen 2014:

Jan Pedersen vant førsteplassen i kategorien Fotoreisen for dette bildet. © Jan Pedersen Jan Pedersen vant førsteplassen i kategorien Fotoreisen for dette bildet.
© Jan Pedersen

Årets nordiske nærbilde 2014:

Øyvind Sandbuløkken vant i kategorien Årets nordiske nærbilde, med dette bildet "Øyet som ser".  © Øyvind Sandbuløkken Øyvind Sandbuløkken vant i kategorien Årets nordiske nærbilde, med dette bildet “Øyet som ser”.
© Øyvind Sandbuløkken

Related posts


Comments


Comments are closed.