WWF-bloggen VÅR VERDEN  
© WWF / Troy Fleece

Putt penga der sola skinner!

Share this page
 

Erna Solberg kan gi beskjed om at Oljefondet skal investere mer i fornybar energi. Vårt råd er krystallklart: plasser pengene direkte i solcelleparker og vindkraftparker, ikke putt dem på børsen.

Oljefondets investeringer er ikke bare viktige for oss i Norge, men kan ha en virkning på klimaendringene. Pengene vi har tjent på å selge olje og gass kan være med på å støtte og bygge opp fornybarprosjekter som i sin tur gir klimaeffekt!

På fredag legger Regjeringen fram den varslede stortingsmeldingen. Ett av de viktigste spørsmålene handler om hvordan regjeringen skal følge opp sitt løfte om å satse på fornybar energi. Valget står mellom å plassere fornybar-pengene i energiaksjer på verdens børser, eller å investere direkte i fornybar infrastruktur som vindkraftparker og solcelleanlegg.

Over hele verden tvitres det nå til Erna Solberg og andre norske politikere:

Bli med du også! Be @Erna_Solberg, @Siv_Jensen og resten av regjeringen om å putte penga der sola skinner! Hjelp oss å fortelle politikerne hvor viktig det er at de bruker SPU til å investere direkte i infrastruktur for fornybar energi.

Her er noen forslag til tweets

Oljepengene i #SPU må brukes på sol- og vindprosjekter, ikke kull og tjæresand #detskjer http://bit.ly/Detskjer-vid  

Tweet: Jeg vil at mine oljepenger skal brukes på sol- og vindprosjekter, ikke kull og tjæresand http://bit.ly/Detskjer-vid #SPU #detskjer

Investering på børs gir kull og vind i samme selskap. Investering i infrastruktur mer treffsikkert http://bit.ly/KingsizeSPU #SPU #detskjer  

Tweet: Investering på børs gir kull og vind i samme selskap. Investering i infrastruktur mer treffsikkert http://bit.ly/KingsizeSPU #SPU #detskjer

Vi må komme i gang med utslippskutt her hjemme og bruke det vi har av internasjonale verktøy. Først #SPU: http://bit.ly/IngenSlipperUnna  

Tweet: Vi må komme i gang med utslippskutt her hjemme og bruke det vi har av internasjonale verktøy. Først #SPU: http://bit.ly/IngenSlipperUnna

@erna_solberg sitt fornybarmandat må være investeringer i infrastruktur for fornybar energi #SPU #detskjer  

Tweet: @erna_solberg sitt fornybarmandat må være investeringer i infrastruktur for fornybar energi #SPU #detskjer

Jeg vil at mine oljepenger skal brukes på sol- og vindprosjekter, ikke kull og tjæresand http://bit.ly/Detskjer-vid #SPU #detskjer

Tweet: Jeg vil at mine oljepenger skal brukes på sol- og vindprosjekter, ikke kull og tjæresand http://bit.ly/Detskjer-vid #SPU #detskjer

Følg også WWF-Norge, Nina Jensen, Ragnhild Waagaard, Inga Fritzen Buan og Lars Erik Mangset for de siste oppdateringene på #SPU, norsk klimapolitikk og WWFs arbeid i hele verden.

Litt bakgrunnsinformasjon

Nye meninger: Statens Pensjonsfond Utland bør investere i vindkraftparker og solcelleanlegg 

Denne uka kommer regjeringens varslede stortingsmelding om Pensjonsfondet. Ett av de viktigste spørsmålene handler om hvordan regjeringen skal følge opp sitt løfte om å satse på fornybar energi. Valget står mellom å plassere fornybar-pengene i energiaksjer på verdens børser, eller å investere direkte i fornybar infrastruktur som vindkraftparker og solcelleanlegg.

WWF-Norge: Om Statens Pensjonsfond 

Statens Pensjonsfond Utland (SPU), også kalt Oljefondet, ble opprettet i 1990 og består av de store inntektene fra petroleumssektoren i Norge. Formålet er todelt: å sikre finansiering av folketrygdens pensjonsutgifter gjennom statlig sparing og å sikre ivaretakelse av langsiktige hensyn ved anvendelse av statens petroleumsinntekter.

WWF-Norge: Et mer bærekraftig SPU

Statens Pensjonsfond Utland (SPU) er Norges sjanse til å forandre verden og bidra til en global omstilling fra fossil til fornybar energi.

WWF-Norge: Statens Pensjonsfond: infrastruktur eller børs?

Statens Pensjonsfond Utland skal satse mer på fornybar energi. Det er gode nyheter! For å sikre at pengene faktisk går til fornybar energi, må pengene investeres direkte i infrastruktur for fornybar energi, mener WWF.

WWF-Norge: SPUs investeringer i olje, gass og kull

SPU har investert omtrent 230 milliarder kroner i 147 av verdens 200 mest karbonholdige selskaper, det vil si i kull, olje og gass

SPUs fossile investeringer i verden

Aftenbladet: WWF-Kreutzer og Jensen hånd i hånd 

Omleggingen til en bærekraftig velferdsutvikling vil tvinge seg frem uansett. Men kostnadene, både økonomiske og menneskelige, vil bli mindre jo raskere vi kommer i gang, skriver Idar Kreutzer og Nina Jensne i en felles energikommentar.

WWF-Norge: Ny rapport: Klimakrisen rammer alle

Klimaendringene truer livsgrunnlaget. Ekstremvær herjer, verdens matsikkerhet er usikker og de som har minst fra før er de mest sårbare. Dette slår FNs klimapanel IPCC fast med fornyet kunnskap og tyngde i en ny rapport i dag.

WWF-UK: Move by Norway Sovereign Wealth Fund to invest in renewables could have ‘global impact’ 

13 March 2014: (Oslo, Norway) – Today it was announced that the government of Norway would mandate the country’s sovereign wealth fund, the largest in the world, to invest in renewable energy, Prime Minister Erna Solberg said in Oslo this morning.

Våre sparepenger kan gjøre verden mer fornybar!

Related posts


Comments


Comments are closed.