WWF-bloggen VÅR VERDEN  
© WWF / Troy Fleece

Løper for WWF og neshornene

Share this page
 

Da Sigurd Siem skulle melde seg på Berlin Maraton for andre år på rad, hadde påmeldingsfristen gått ut. Men fordi han har samlet inn penger for WWF, får han likevel sjansen til å delta i løpet!

Sigurd Siem ligger i hardtrening før han skal til pers i Berlin Halvmaraton den 30. mars. Sigurd Siem ligger i hardtrening før han skal til pers i Berlin Halvmaraton den 30. mars.

Sigurd Siem ble skuffet da han skjønte at han var for sent ute med påmeldingen sin. Desto gladere ble han da fikk beskjed av Berlin Maraton at han allikevel hadde en mulighet til å få stille til start: Dersom han klarte å samle inn 400 euro – som tilsvarer om lag 3340 norske kroner – til en veldedig organisasjon innen slutten av februar, skulle han få startnummer til løpet.

Siem kunne selv velge hvilken organisasjon han ville samle inn penger til.
– Jeg valgte WWF fordi jeg alltid har brydd meg om naturen og miljøet, sier Siem.

Startet egen innsamling
Via WWFs nettside, under «Start din egen innsamling», opprettet Siem en kampanje for neshorn. Siem tok i bruk Facebook for å engasjere venner og familie, noe som viste seg å være effektivt. Han postet et bilde av et neshorn og skrev i meldingen på Facebook:

– La meg svette og slite meg gjennom årets to neste måneder, for så å pine meg gjennom en grusom grande finale i det 20. århundrets hovedstad. Samtidig kan du også hjelpe karen på bildet (neshorn) til et bedre liv.

Med ivrige tastetrykk donerte folk penger til neshornene, samtidig som de stadig hjalp Siem nærmere målet om å få delta i løpet.

– Det er småpenger for deg, men stort for kameraten i Afrika som slipper å få hornet sitt saget av, sier Siem.

Ikke alene
I løpet av kun to uker var målet nådd og 400 euro var samlet inn. Forhåpentligvis stanser det ikke der.

– Jeg hadde ikke kommet til Berlin uten WWF, og neshornene hadde ikke fått disse pengene uten meg. Så vi klarte det sammen, og jeg håper folk fortsetter å donere, sier Siem.

Til tross for jevnlig trening har han intensivert øktene betydelig den siste tiden. Den 30. mars nærmer seg faretruende. Han har satt seg som mål å løpe de i overkant av 21 kilometerne på under 1 time og 45 minutter, mens reisekompisen har et mål på 1 time og 30 minutter.

– Jeg finner mye motivasjon i at vi gjør dette sammen. Vi pusher hverandre til å nå målene våre, sier Siem.

Hvordan blir det med feiring etter løpet?
– Løpet er selvfølgelig på en søndag, så helga i forveien må vi nok spare på kreftene. Men du skal ikke se bort i fra at det blir en liten feiring på søndagskvelden, sier Siem og smiler lurt.

Related posts


Comments


Comments are closed.