WWF-bloggen VÅR VERDEN  
© WWF / Troy Fleece

Et pusterom med et viktig budskap

Share this page
 

– Dette er det råeste jeg har sett. Rommet er helt spesielt, og her kunne jeg bodd i mange dager, sier Jørn Hoel om WWFs helt spesielle «pusterom» på Scandic Vulkan.

Artisten er tydelig imponert når han åpner døren til suiten på Scandic Vulkan, som Hødnebø Prosjekt i samarbeid med WWF har innredet for å bringe gjestene så nær naturen det er mulig å komme midt i Oslo sentrum. Å tråkke barbeint i myk sand gir minner om sommer og ferie. Grønne planter og organiske materialer løfter naturopplevelsen.

- Dette rommet har fått meg til å tenke. Det skjer negative forandringer i naturen og miljøet, og det er viktig at vi gjør noe med det mens vi ennå kan, sier Jørn Hoel.  (Foto: WWF-Norge / Julie Kojan)– Dette rommet har fått meg til å tenke. Det skjer negative forandringer i naturen og miljøet, og det er viktig at vi gjør noe med det mens vi ennå kan, sier Jørn Hoel. (Foto: WWF-Norge / Julie Kojan)

Lukten av furu
– Å komme inn i rommet gir en utrolig merkelig følelse. Det første jeg la merke til var lukta av furu. Dette er ingen kunstig sprayboks-lukt, men det helt ekte som gir deg følelsen av at du er ute i naturen. Du har en utrolig deilig seng her, så det slår å sove i friluft, sier Hoel.

For Jørn Hoel vekker lukten fra det enorme furutreet, som er en del av innredningen i rommet, minner om drivved på Svalbard.

– Det er en deilig lukt. Jeg har aldri vært en røyker, så jeg kjente til og med lukten ute i gangen, sier sangeren.

Rom for å puste
Jørn Hoels særegne stemme kom ikke bare av seg selv. Han er født med et pusteproblem som har satt sitt preg.

– På grunn av pusteproblemet, er noe av det viktigste for meg at det er god luft i et rom. Det merket jeg det var med det samme jeg gikk inn hit, sier Jørn.

Også naturelementene i rommet påvirker Hoel. Han peker på tavla som henger på veggen, med rommets hashtag #pusterom.

– Å kalle dette et «pusterom» passer i flere sammenhenger. Ikke bare på grunn av luften, men fordi det er utrolig avslappende og god stemning her, sier Hoel.

Sand mellom tærne
Inne på rom 201 er stuen dekket med sand. Store steinheller og en treplanke gjør det mulig å gå på gulvet uten å tråkke i sanden.

– Først tenkte jeg, shit – hvordan skal jeg komme meg rundt på stua uten å få sand over alt? Men å gå barfot i sand er jo godt, sier musikeren.

«Får en til å tenke»
For en artist er det ikke alltid like lett å være miljøbevisst. Teknologien ligger i alt man gjør, men likevel synes Jørn Hoel det er viktig å være bevisst.

– Det er egentlig jævlig flaut, men jeg kunne nok vært flinkere. Jeg kjører nok litt for stor bil og så videre, men jeg passer likevel på å gjøre hva jeg kan, sier Hoel.

I gangen på hotellrommet er det satt sammen ord og setninger fra avisoverskrifter, som i et gammeldags trusselbrev fra detektivfilmer. Gjestene kan ta med seg enkle tips om hva man kan gjøre i hverdagen for å ta hensyn til miljøet.

– Dette rommet har fått meg til å tenke. Det skjer negative forandringer i naturen og miljøet, og det er viktig at vi gjør noe med det mens vi ennå kan, sier Hoel.

Related posts


Comments


Comments are closed.