WWF-bloggen VÅR VERDEN  
© WWF / Troy Fleece

Eksotisk pusterom bringer natur til hotellgjester

Share this page
 

WWF, Scandic Vulkan og Hødnebø Prosjekt står bak det nye hotellrommet som bringer naturen inn. Foto: Knut BryWWF, Scandic Vulkan og Hødnebø Prosjekt står bak det nye hotellrommet som bringer naturen inn. Foto: Knut Bry

Sand på gulvet, en enorm furu som en del av interiøret og direkteoverførte bilder av Afrikas dyr på veggen. Det er noen av de originale ingrediensene i Norges mest spesielle hotellrom.

Rommet lanseres i dag av WWF i samarbeid med Scandic Vulkan og Hødnebø Prosjekt. Målet er å øke engasjementet om verdens miljøutfordringer.

– Dette er rett og slett et ekte pusterom. Et rom der folk ikke bare ser på, men faktisk talt er i berøring med naturen, sier WWFs generalsekretær Nina Jensen.

Gjestene som tar inn på det spesielle brandrommet på Scandic Vulkan det neste halvåret, vil få seg en overraskelse og hotellopplevelse utenom det vanlige: Det er langt fra stram hotellinnredning og rene gulv som møter dem når de åpner døren. Derimot er sjansen stor for at de får sand mellom tærne. Hele gulvet er nemlig dekket av sand! Og kanskje skvetter de også litt av uvante bevegelser på veggen? En storskjerm viser direkteoverføring fra et vannhull i Tembe nasjonalpark i Sør-Afrika, der det kommer både antiloper, elefanter og andre dyr for å drikke.

– Vårt håp er at gjestene som bor på dette rommet, vil oppleve at det er så preget av natur at de rett og slett vil lengte etter ekte natur. Derfra er det forhåpentlig ikke så langt til å tenke igjennom at vi må ta vare på all den fantastiske naturen vi er omgitt av, sier Jensen.

Hotell med miljøfokus
Med jordvarme, solceller og andre smarte løsninger med miljø i fokus, er Scandic Vulkan det første energiklasse A-hotellet i Norge. Det nyinnredete hotellrommet er også gjennomført med fokus på bærekraftige løsninger. Hotelldirektør Monica Egeberg er slett ikke bekymret for klager fra hotellgjester som får sand mellom tærne.

– Jeg kan love at dette er første gang vi har dekket et hotellgulv med sand, men jeg tror det vil bli tatt godt imot! Vi skal sette inn en bøtte og noen spader også, slik at folk kan leke, sier Egeberg.

Scandic var initiativtaker til prosjektet, hvor målet er å bruke hotellopplevelsen til å gi hotellgjestene en opplevelse de aldri før har opplevd, og samtidig bidra til det viktige arbeidet WWF gjør for natur og miljø.

Enorm norsk furu får nytt liv
Et enormt furutre fra norsk skog er lagt fra den ene endeveggen til den andre, med tilpassede møbler direkte i den tykke stammen. Furutreet som i drøyt 100 år har stått ved Bogstad gård, måtte vike for nye og strenge regler om avstand mellom trær og høyspentledninger. Nå får det nytt liv og mening i det unike brandrommet på Scandic Vulkan. Interiørarkitektene Jeremy Williams, Jan-Erik Weiseth og prosjektleder Janne Nymann ved Hødnebø Prosjekt står bak innredningen av rommet.

– Dette er noe helt annet enn vi noen gang har gjort før. Med dette prosjektet har vi vært opptatt av bærekraft i alle ledd. Dette er på mange måter bærekraft tatt ut i det ekstreme, sier Nymann.

Related posts


Comments


Comments are closed.