WWF-bloggen VÅR VERDEN  
© WWF / Troy Fleece

En julefortelling

Share this page
 

Denne søte lille historien fikk vi tilsendt av mammaen til Kristine (7). Vi trenger ikke føye til noe mer, bare dette: God jul og godt nyttår til alle våre venner!

Vi lover å fortsette å jobbe alt vi kan for å hindre at julenissens – og isbjørnens – hjem smelter! Det skylder vi både Kristine, mammaen hennes og alle andre barn og voksne.

Hilsen oss i WWF-Norge

Hei!

Jeg vil bare meddele en koselig liten historie nå i førjulsstria.

Vi har en 7 år gammel datter som heter Kristine, og vi har vært isbjørnfadder en stund nå.
I den anledning så henger det flotte postkortet vi fikk da vi meldte oss som fadder, med bildet av isbjørnen på, ved siden av bildet av fadderbarnet vårt i SOS barnebyer, på kjøkkenet.

Vi ble sittende og snakke om hva det innebar å være fadder for noen så langt borte, for de hadde jo hatt fadderordning med de eldre elevene da hun begynte på skolen, så hun visste jo litt hva det gikk i med å skulle passe på hverandre og slikt.

Hun skjønte lett det med at gutten i Afrika kunne få et godt liv når vi sendte penger til ham, men forstod ikke helt hva en isbjørn skulle med penger, sånn i første omgang.
Jeg gjorde mitt beste med å prøve å forklare om klimakrise og den smeltende Nordpolen, og at dersom vi støttet denne saken med å gi penger til en organisasjon som jobbet for å endre dette, så bidro vi til å bevare både Nordpolen og isbjørnen.

Hun ble stående og tenke en stund, og plutselig bryter hun ut med full entusiasme: «Men mamma! -Da er vi jo egentlig litt fadder for julenissen også, da!»
«Javel?» sier jeg spørrende.
«Ja! For hvis Nordpolen smelter, så forsvinner jo også nisseverkstedet hvor han bor og lager alle julegavene! Da vil jo det også bare forsvinne ut i havet, og hva skjer med julen da?? Så hvis vi sender penger for å redde hjemmet til isbjørnen på Nordpolen, så redder vi jo samtidig Julenissen!! Hurra!!»

Så nå har vi en veldig fornøyd og stolt liten frøken, som gjerne forteller venner og familie om hvor fornuftig det er å være isbjørnfadder når de kommer på besøk! Og ingen kan vel argumentere mot konklusjonen hennes om at vi dermed slår “to fluer i en smekk”! For det er jo tross alt viktig å redde julen også for et lite barnesinn!

Vi er veldig takknemlige for dere i WWF, og dere gjør en kjempejobb med å blant annet redde naturen, alle ville dyr, Nordpolen, og ikke minst julenissen!

God Jul & Godt Nytt År!

Vennlig hilsen,
Nina-Beate Iversen

WWFs juleønske: Julenissens Nordpolen skal være dekket av is og snø. Isbjørn skal ikke svømme forbi oljeplattformer og turister skal ikke bade i Arktis. Vårt juleønske er i år mer enn noensinne at Norge ikke bidrar til å presse olje- og gassutvinningen videre nordover, men tar ansvar for å beskytte og bevare Arktis. Det betyr blant annet at tre firedeler av verdens kjente fossile reserver må bli liggende urørt. Vi ønsker dere alle et kaldt og isdekket Arktis. God jul! WWFs juleønske: Julenissens Nordpolen skal være dekket av is og snø. Isbjørn skal ikke svømme forbi oljeplattformer og turister skal ikke bade i Arktis. Vårt juleønske er i år mer enn noensinne at Norge ikke bidrar til å presse olje- og gassutvinningen videre nordover, men tar ansvar for å beskytte og bevare Arktis. Det betyr blant annet at tre firedeler av verdens kjente fossile reserver må bli liggende urørt. Vi ønsker dere alle et kaldt og isdekket Arktis. God jul!

 

Related posts


Comments


Comments are closed.