WWF-bloggen VÅR VERDEN  
© WWF / Troy Fleece

«Mannen fra havet» – Fredrik Myhre rapporterer fra havfiske, del 3

Share this page
 

Vår rådgiver for fiskeri Fredrik Myhre, har fått være med på havfisketokt med tråleren «Kongsfjord» som eies av Havfisk ASA. Fredrik klapper til kai, og avslutter med stil.

Dag 4

WWF Norge - Seagulls in flightFiskebåten har mange fjærkledde venner

Nå begynner jeg for alvor å sette sjøbein, tror jeg. Ingen antydning til påvirkning fra nattens husketur. I dag er vi nødt til å holde oss fast i bordkanten ved frokostbordet for ikke å skli over til naboen, men matlysten stor og maten går ned på høykant. Rett etter maten setter jeg meg ned for å skrive om siste del av gårsdagens gjøremål og om den nettopp fortærte frokosten. Da med ett, blir jeg avbrutt av skipperen som kommer rolig, men bestemt inn på lugaren. Jeg er jo nemlig innlosjert på sykelugaren og det viser seg at en av mannskapet har fått et hjerteinfarkt. Heldigvis er det ikke altfor mange timene seilas inn til trygg havn, og båten blir straks gjort klar for en tur til nærmest sted – Honningsvåg. Etter noen timer legger vi til kai der ambulansen venter på oss. Pasienten blir fraktet til sykehus.

Det er meldt om ekstremvær ute til havs de neste 3 dagene og utsiktene for et godt fiske er dessverre dårlig under slike forhold. Undertegnede velger derfor å sette kursen tilbake til hovedstaden og familien der hjemme som spent venter på å høre om de flotte naturopplevelsene.

WWF Norge - Den gode samtalen ombordGeir Gabrielsen og Even Roald tar en velfortjent pust i bakken og smilene sitter løst

Turen på havet med mannskapet fra «Kongsfjord» har vært en fantastisk lærerik og flott opplevelse. Å se samholdet på båten mannskapet imellom, snakke om løst og fast – inkludert hvilke tanker fiskerne har om ulike temaer innen fiskeripolitikk og forvaltning – samt å bli litt mer kjent med personene på båten verdsettes høyt.

To ting er sikkert; 1) de fleste norske fiskere og oss miljøvernere står ikke så langt fra hverandre når det gjelder kjerneverdier om naturforvaltning – og 2) jeg vil gjerne ut på storhavet og fiske igjen!

– Fredrik Myhre: Søring, nå med beina på fast grunn

 

Related posts


Comments