WWF-bloggen VÅR VERDEN  
© WWF / Troy Fleece

På tigerferd i India

Share this page
 

Jeg hadde møtt mange av verdens rovdyr, men fortsatt manglet tigeren. For å rette opp i dette dro jeg til India for noen uker siden. Der møtte jeg det vakre kattedyret i sitt rette element.

Tekst & foto: Roger Brendhagen

Nasjonalparken Ranthambore ligger i delstaten Rajastan nord i India, 13 mil fra Jaipur. Denne nasjonalparken er et av de beste tigerreservatene i India. Ranthambore ble erklært en hellig dyrepark i 1955 og ble en del av «prosjekt tiger» i 1973. I det 400 kvadratkilometer store området finnes det i dag 48 tigre.

Sjansen for å se tigre er best tidlig om morgen og sent på ettermiddagen. Jeg dro derfor tidlig inn i parken og var superspent på om lykken skulle stå meg bi. Selv om det er relativt mange tigre i området, er det ingen selvfølge at man får se disse sky dyrene. Det er til dels tett vegetasjon og et forholdsvis kupert terreng.

Noe gult som lå i gresset
Den første dagen så jeg bare sporene etter tigerne. Da jeg den andre dagen fikk se noe gult liggende i det høye gresset, steg spenningen mange hakk. Det skulle vise seg å være en stor hanntiger som tok seg en velfortjent siesta.

Jeg hadde leid meg en egen bil, med sjåfør og guide. Kjøretøyet var en åpen Jeep, derfor var spenningsnivået mitt høyt og støynivået lavt. Sistnevnte fordi vi ikke ville stresse dyret unødvendig. Det ble kronet med et firetimers tigerbesøk. Han sov mesteparten av tiden. Det gjorde ikke jeg…

Det er en fantastisk følelse å sitte ca. 10 meter fra en tiger som ser deg i øynene – for så å bikke over på siden for å sove videre. Ved åttetiden på kvelden takket han for seg og gikk på en jakttur. Jeg takket for tilliten og gikk for en lokal Tigerøl.

Variert landskap
Ranthambore National Park dekker et område på nesten 400 kvadratkilometer og var engang et fyrstelig jaktområde. Nasjonalparken strekker seg over et variert landskap, fra Vindhyas slake skråninger til Aravalis skarpe åsrygger. Parken består også av sandbanker, gressletter og jungel. De tre store innsjøene Padam Talab, Malik Talab and Raj Bagh gir fuktig jungelvegetasjon.

Tigeren er ikke den eneste attraksjonen i Ranthambore. Det er også en stor bestand av fugler, aper, leoparder, hyener, jungelkatter, sjakaler, krokodiller, villsvin, bjørner og en rekke hjorter av ulike slag.

Photo-Roger-Brendhagen-1-11
Photo-Roger-Brendhagen-1

Photo-Roger-Brendhagen-1-17

Photo-Roger-Brendhagen-1-2

Photo-Roger-Brendhagen-1-10

Photo-Roger-Brendhagen-1-41

Photo-Roger-Brendhagen-1-33

Related posts


Comments


  • Ellen Toft

    Jeg var selv i parken i mars, og så hvor rikt dyreliv, der var der. Ventet også lenge på tigeren men sent ettermiddag kom den ut av stråene og la seg i en liten vanndam og senere ned til den store sjø diverse fugler gikk ganske nær uten at den reagerte på det. Du har noen fantastiske tigerportretter, vet du hva NR din tiger har ?

  • Elisabeth Esso

    Helt utrolig vakker, nydelige farger og deilig spenning 🙂

  • http://facebook christine bagge

    lovly pictures, we have to save this animal.