WWF-bloggen VÅR VERDEN  
© WWF / Troy Fleece

Bli klar for klimadebatt med Klimaskolen

Share this page
 

På den eneste planeten med mennesker finnes også ti millioner andre arter som er perfekt tilpasset sin plass i livsveven. Denne delen av klimaskolen handler om jordas unike plassering i solsystemet og grunnlaget for alt livet som finnes rundt oss.

Vår viktigste energikilden ligger ikke i Nordsjøen, men mange milliarder kilometer unna. Jordkloden vår ligger akkurat passe langt unna Sola til at mennesker, planter og dyr har kunnet utvikle seg og leve sammen. Livene våre er avhengig av at den fine balansen ikke blir ødelagt.

Source: earthhour.tumblr.com via WWF-Norge on Pinterest

For livet på jorda er tett vevet sammen, og sammenhengene er viktigere enn du kanskje tror. Planting av den såkalte pøbelgrana langs kysten i Norge kan virke som en god idè, men som fremmed art er den en stor trussel mot det naturlige biomangfoldet.

Farten på endringene som skjer i naturen rundt oss nå, er alt for høy. Allikevel tar vi oss til rette og bruker ressurser som om det aldri skulle bli tomt.

Vi trenger mer enn to jordkloder for at alle skal kunne leve som nordmenn, viser den nyeste Living Planet Report. Vi ligger på 27. plass i verden, og har allerede brukt opp vår tilmålte del av biokapasiteten i år. Resten av året vil vi bruke kreditt vi egentlig ikke har, og regne med at barnebarna våre i fremtiden har råd til å betale de skyhøye rentene.

Klimaendringer påvirker livet på jorda allerede nå. Og det er nå vi tar avgjørelsene som kan påvirke fremtiden til planeten vi er avhengig av. Derfor er det viktig at alle er med og bruker sin stemme.

Bli med på debatten

WWF vil gi alle en god bakgrunn for å være med på debatten. Derfor har vi laget Klimaskolen, som er en rask og enkel innføring i klimautfordringene.

Denne delen handler om forutsetningene for livet på jorda, fotosyntesen og næringskjeder.

Synes du klimadebatt er spennende?

Har du en idè om hvordan vi kan få flere til å bli med på dugnaden?

Hvordan tror du vi kan løse klimaproblemene?

Legg igjen en kommentar, og bli med på debatten.


Besøk Klimaskolen for å se resten av filmene.

Related posts


Comments


Comments are closed.