WWF-bloggen VÅR VERDEN  
© WWF / Troy Fleece

WWF har vunnet pris i Durban!

Share this page
 

WWF har vunnet prisen for beste lille, grønne stand blant
alle de mange utstillingene fra sivilsamfunnsorganisasjoner, myndigheter og
bedrifter i EXPO-området utenfor konferansesenteret der klimatoppmøtet foregår.

Jeg bevilget meg en tur ut dit for å se vidunderet med egne øyne, og tok en
prat med Deborah Weber, som jobber for WWF i Sør-Afrika.

Prisen er delt ut av blant andre det sørafrikanske miljøverndepartmentet. WWF fikk prisen for måten de hadde brukt bærekraftige materialer og produksjonsmetoder. Resultatet er utrolig flott å se på, rett og slett en liten oase av bambus og fargerike puter.

Deborah fortalte villig vekk. Det er designer og arkitekt Richard Stretton som har laget standen. Standen inneholder en vegg av bambus, og det er bra fordi bambus er en fremmed planteart i Sør-Afrika, og som det derfor er bra at man hugger og bruker. Dernest er plankegulvet gjenbrukte materialer, med ordene ”MAT, VANN, ENERGI. FOR ALLE. FOR ALLTID” skåret ut. Standen inneholder benkerader formet som verdens kontinenter (jeg skal forsøkte å laste opp noen bilder som viser hvor kult dette ser ut), og oppå benkene er det fargerike puter av sari-stoff. Sariene har WWF fått og brukt fordi Durban faktisk har verdens neste største indiske befolkning utenfor India.

De besøkende (da jeg var der var det i hovedsak skolebarn i uniform) kan se på film på lesebrett. På standen kan man f.eks se denne flotte filmen som WWF Sør-Afrika har laget og som også sendes på mange tv-kanaler.

De kan også se småfilmer og intervju med såkalte ”klimavitner” fra ulike steder i Afrika, folk som beskriver hvordan klimaendringer påvirker deres liv og hva de gjør for å motvirke det og tilpasse seg.

Besøkende på WWFs prisvinnende stand i DurbanBesøkende på WWFs prisvinnende stand i Durban

Deborah og kollegaene hennes har laget infomateriale på sukkerpapir (hvem visste vel at det fantes!) og blyanter av resirkulert avispapir (det og!). Det så ut til å slå alt blant skoleungdommen, det og lesebrettene selvfølgelig.

Til dere som er i Durban, ta en tur innom standen. Til alle, la dere inspirere.

Related posts


Comments


Comments are closed.