WWF-bloggen VÅR VERDEN  
© WWF / Troy Fleece

Kjærlighet til naturen og håp for 2011

Share this page
 

2011 er et viktig år for naturen, med mange viktige saker som skal avgjøres. WWFs fagsjef Nina Jensen håper det blir et år å bli stolt av.

Få steder blir man like glad og ydmyk overfor den fantastiske naturen som i vinterfjellet en iskald vintermorgen. I all sin snøprakt, snøtunge tretopper, rødglødende sol som stiger opp i horisonten, nysmørte fjellski og bitende kulde i nesa. Gnistrende snøkrystaller i uendelige former og fasonger blendet av solens varme stråler. En kald hundesnute som utforsker sporene i snøen. Det gir rom for ettertanke…

Den kinesiske vismannen Lao Tsu sa ”Haster du gjennom livet, ser du nok målet i det fjerne, men ikke blomstene langs veien”. Ta deg tid til å nyte alle de små øyeblikkene – det er her du finner lykken og gleden i livet!

Naturen beriker oss, berører oss og bevarer oss. Den gir oss rent vann, mat, frisk luft, medisiner, energi og glede. Naturen er en viktig del av oss, og vi er en del av naturen. Hvis vi ikke tar vare på naturen setter vi våre egne liv på spill. 

2011 er et viktig år for naturen: Det er skogens år – skogen som gir oss luft, mat, energi og rekreasjon og er hjem til rundt halvparten av våre truede arter, det er året da skjebnen til Lofoten og Vesterålen skal avgjøres, det er året da fremtiden for våre flotte rovdyr skal bestemmes – rovdyrene som det brede flertall av Norges befolkning ønsker i vår natur, det er året for olje, energi og klimamedlinger – tre områder i grov ubalanse i dag, det er polarheltenes jubileumsår – og år for økt aktivitet og kamp om de polare områdene og det er året da verdens største naturvernorganisasjon WWF fyller 50 år! 

La oss håpe 2011 blir året der vi gjør de kloke og fremtidsrettede valgene, der vi spiller på lag med naturen og gjør våre barn og barnebarn stolte av oss. Godt nytt naturår!

Related posts


Comments


  • Liv Hjellbrekke

    Takk til deg Nina, for alt du gjør (du er veldig flink, synes jeg – Tor syntes også det) og til alle andre som jobber i WWF. Takk for at dere står på og jobber for det mange av oss andre tror på, for oss selv og for våre barn og barnebarn, og for resten av jordens befolkning! Godt Nytt År! Håper at WWF og Framtiden i Våre hender og andre miljøvernorganisasjoner får et godt år i 2011.