WWF-bloggen VÅR VERDEN  
© WWF / Troy Fleece

Cancún-Oslo: klimaforhandlingene kommer hjem

Share this page
 

Nok snakk. Nå samles vi til klimamøte i Folkets Hus og tar de internasjonale klimaforhandlingene hjem!

Det er allerede gått noen måneder siden Vegard Velle i Klimanettverket kom med forslag om å mobilisere det norske folk for å gi nytt liv til klimaengasjementet  her hjemme. Vi mente ideen var kjempegod og tirsdag 7. desember ser vi resultatet: Fra tidlig morgen til sent på kveld blir det grasrotas klimatoppmøte i Folkets Hus.

Jeg gleder meg!

Det siste året, helt siden klimamøtet i København endte i internasjonal fiasko, har vært preget av mismot og fornektelse. Men nå skjer det noe! Forskere, miljøvernere og fagforeninger er med, alle for å løfte interesse og spre budskapet om at vi er mange som vil at noe må skje for at vi skal takle klimautfordringene. Og vi kan ikke vente på en internasjonal klimaavtale, vi må begynne å gjøre jobben NÅ, her hjemme i Norge.

 Derfor samles vi til dette store folkemøtet, og vi håper at mange kommer! Det blir en viktig og spennende dag, med foredrag fra morgen til kveld – i tre saler. WWFs Rasmus Hansson skal åpne møtet sammen med LOs Roar Flåthen. Det blir debatter, fagseminar, videooverføringer fra klimaforhandlingene som pågår nettopp nå i Cancun – og helt til slutt: Grønne drinker! Fagbevegelse og miljøvernere står sammen for den ene saken som avgjør vår framtid. Men hvor er politikerne?!

 Under folkemøtet holder WWF to egne møter om våre viktige klimasaker: Klimalov og tjæresand.

Statoil solgte akkurat 40 prosent av sine andeler i tjæresanden av Canada. Vi har alltid invitert Statoil til å fortelle sin historie når vi har hatt seminarer og møter om tjæresand, men fram til nå har oljeselskapet alltid takket nei. Men på tirsdag kl 1530-17 i storsalen i Folkets Hus møter de oss for første gang til debatt om tjæresand! Det blir et veldig spennende møte, med mange gode talere, og kanskje høyt temperament – både WWFs Arild Skedsmo, Greenpeace’ Truls Gulowsen, forfatterne Mette Newth og Frode Fanebust og Høyre-politiker Bente Bakke kommer til å tale.  Vi eier Statoil og vil ha Norge ut av tjæresanden. Nå er det bare 60 prosent igjen. Kom og lær om hvorfor dette er verdens skitneste oljeutvinning!

 Det er åpent hus, gratis inngang, og du velger selv hvor stor del av programmet du vil følge.

 Vel møtt!

 Hilsen Ragnhild Elisabeth Waagaard, klimarådgiver i WWF

Related posts


Comments


Comments are closed.